Alarmoperatør

Jobben på alarmstasjonen redder liv

Jobbannonsen fant han på finn.no. Oppgavene fristet, han søkte og ble straks innkalt til intervju. I juni 2008 begynte han i Sector Alarm som alarmoperatør, og der har han tenkt å bli:
– Her har jeg er funnet en jobb med mening med mange dyktige kolleger og et veldig godt miljø. At vi gjør jobben profesjonelt og effektivt gjør en forskjell. Vi redder faktisk liv!

Paride Bergheim fra Tromsø hadde hatt mange strøjobber, vært på flere byggeplasser og jobbet med faren sin før han ble permittert fra jobben som fibernettmontør.

Da han begynte som alarmoperatør gikk han grunnkurset og fagopplæringen, og vekterkurset han hadde fra før kom godt med. Sikkerheten rundt alarmstasjonen er svært streng, og alle som skal jobbe der må ha plettfri vandel.

– Alarmstasjonen er på en måte hjertet i Sector Alarm der vi håndterer klassifiserte opplysninger og har streng taushetsplikt. Det er sånn at funker ikke vi, funker ingenting, slår Paride fast.

Muligheter for faglig utvikling, karriere og god inntjening

Fra 2011 ble han også tillitsvalgt, og i 2012 ble han internrekruttert til assisterende driftsleder.

article_bannerarticle_banner_mobile

– Det fine er at alle får muligheten til å lykkes. Vi får den opplæringen vi trenger, og god oppfølging fra lederne.

Alarmstasjonen dekker hele landet fra Alta i nord til Kristiansand i sør. Alarmoperatørene sitter i en strengt sikret ”bunker” og jobber på telefon og skjerm. Kundenes sikkerhet er basert på tydelige rutiner og et strengt krisehåndteringssystem slik at det aldri er tvil om hvem som gjør hva når alarmen går.

– Hovedoppgaven er å overvåke alarmene – døgnet rundt. Går brannalarmen og ingen er hjemme hos kunden, ringer vi straks til brannvesenet. Vi har mange forskjellige alarmer som for eksempel melder om innbrudd, brann, overfall, vann- eller gasslekkasje, glassbrudd, strømbrudd, eller til og med om alarmen har dårlig batteri. Og vi har partnere som rykker ut med vektere hvis det er behov for det, forklarer Paride og legger til:

– At vi gjør jobben profesjonelt og effektivt gjør en forskjell. Vi redder faktisk liv!

Er dette deg? I så fall bør du søke jobb som alarmoperatør i Sector Alarm

– Jeg har vært her i fem år nå og lærer fortsatt noe nytt hver dag. Dette er en bransje i sterk utvikling, og man slipper å kjede seg!

Du må like tempo, og er du på jakt etter en variert arbeidsdag anbefaler Paride at du søker deg til Sector Alarm sin alarmstasjon.

– Det er vi som prater først med kundene, så du må være effektiv og konsis for å avklare situasjonen så raskt som mulig, og samtidig være hyggelig. Det viktige er å finne ut om det er en krisesituasjon så raskt som mulig, uten å la seg stresse.


– Det viktigste er likevel de sosiale egenskapene. Her jobber vi veldig tett på hverandre så du må være en team player, være tilpasningsdyktig og ha gode, sosiale antenner, påpeker han.

Alarmstasjonen har vakt 24 timer med fem skift, turnusordninger og nattevakter hver fjerde uke med påfølgende langfri, og Paride trives godt med det:

– Jeg blir her. Jeg har en utrolig bra jobb med mange flinke folk i et veldig godt miljø.

Søk jobb i Sector Alarm nå! Se mer enn 50 ledige stillinger over hele landet her

Sector Alarm ble grunnlagt i 1995 og er et 100 prosent norsk selskap. Selskapet har spesialisert seg på boligalarm og er i dag en av de ledende aktørene i Europa. Sector Alarm har 320 000 kunder og over 1200 medarbeidere i fire europeiske land; Norge, Sverige, Spania og Irland. I Norge har selskapet 145 000 kunder og 600 medarbeidere. Sector Alarm har gjennom sitt fokus på riktige mennesker og gode konsepter en sterk posisjon i sine respektive markeder. I et selskap med en offensiv vekststrategi tilbyr vi spennende karrieremuligheter.


Har du spørsmål om stillingen?

Lurer du på om denne jobben passer for deg? Ring meg gjerne eller send spørsmålene dine til meg! Hilsen Jannike Aakerøe.Navn

Epost

Telefonnummer

Skriv herDu når meg på mobilnummer 92431746