Salgssjef Direktesalg

Fra selger til salgssjef på rekordtid

En ambisiøs salgssjef er en superselger som motiverer andre til å bli like gode, som skaper en vinnerkultur og tar teamet til nye høyder.
– Har du riktig innstilling, er glad i mennesker og sulten på suksess, sørger jobben for at du får alle verktøyene som trengs for å lykkes, lover Lars Erik som er salgssjef i Oslo.

Han jobbet i Odal Sparebank, var vara i kommunestyret og i helgene drev han et utested i hjembyen Kongsvinger.

– Men jeg kjedet meg. Jeg ville ha mer ansvar, sier Lars Erik Dypvik.

Lykken var at han hadde en slektning i Sector Alarm som hele tiden skrøt av jobben. Høsten 2011 ringte Lars Erik like godt til Sector Alarm og spurte om jobbmuligheter.

– Jeg var så cocky, ler han, men fikk raskt et intervju med salgssjefen i Hedmark og Oppland, og rett etterpå fikk jeg jobb!

Etter Modul 1 på Sector Business School og god opplæring med salgssjefen, jobbet han selvstendig. Han kjørte rundt, ringte på dører og fortalte om alarmsystemer på kveldstid tre dager i uka, samtidig som han jobbet deltid i banken.

– Dette var jo tingen! Jeg hadde funnet min plass, og etter to måneder sa jeg opp bankjobben. Selv om jeg jobbet alene følte jeg at jeg ble sett, fikk både ris og ros, lærte masse og utviklet meg hele tiden. Motivasjonen min var å tjene penger, og jeg var helt tydelig på at jeg ville bli sjef så fort som mulig, smiler Lars Erik.

Salgstalenter dyrkes frem og får mange muligheter

Fra januar 2012 ble han fast ansatt i Sector Alarm og dekket et litt større område med Hamar i tillegg til Kongsvinger. Neste steg var jobb på MVP, Most Valuable Player-teamet, et eliteteam som reiser rundt og selger alarmsystemer hele året. Teamet med fire selgere og en salgsleder jobber hele uka, samarbeider med de lokale avdelingene, banker på dører mandag til fredag og står på boligmesser lørdag og søndag.

– Nye stjerner rekrutteres internt og får utvikle seg i MVP-teamet, og det var der jeg ble en virkelig god selger. Teamet byttes ut hver måned, men jeg fikk være med i to måneder og lærte enda mer, sier Lars Erik, og forteller at han trivdes med å være på farta hele tiden.

article_bannerarticle_banner_mobile

Men han ville lære mer om entreprenørskap, flyttet til Oslo og begynte på BI samtidig som han jobbet deltid i Sector Alarm sin Oslo-avdeling. Men da hovedkontoret utlyste en salgssjefsstilling følte han seg klar for oppgaven og søkte. 1. februar 2013 startet han opp som salgssjef Oslo, som Norges yngste salgssjef.

– Hverdagen er super og jeg stortrives. Her har jeg mye frihet og mye ansvar, og masse flinke folk rundt meg som jeg lærer mye av hver dag, smiler Lars Erik fornøyd.

Suksessformelen og veien til drømmejobben

Salgssjefen har jobbet med salg fra han var 14 år med mottoet ”Jeg skal opp og frem!”

– Jeg har sagt ja til alle typer jobber, har aldri vært redd for å ta i et tak og har vasket toaletter i hele Kongsvingerområdet, sier Lars Erik og forteller om aktive ungdomsår med breakdance og turning, og som turntrener i TIL Turn. Etter videregående tok han Idrett-1 på høgskolen inklusive et halvt år på Bali. Deretter bar det til Sverige og jobb på et slangemuseum, så til Kløfta og salgsjobb på et callsenter før han og kompisen startet et gym på Kongsvinger.

– Det er summen av alt man har gjort som bygger din spesielle erfaring og kompetanse, sier han og føyer til at ingen jobb er feil på veien mot drømmemålet.

– Jeg er 22 år og supercocky, men jeg er også veldig ydmyk og vet at jeg fortsatt har mye å lære. Det er et godt utgangspunkt på veien til enda mer suksess!

Slik er en vanlig dag på jobben

Dagen starter kanskje med jobbintervjuer og rekruttering av nye selgere. Så må oppstartsmøtet med selgerteamet klokken 15.00 planlegges.

Det viktigste i denne jobben er at man liker utfordringer, har masse guts og evnen til å motivere og få folk med seg, sier salgssjef Lars Erik Dypvik.

Det viktigste i denne jobben er at man liker utfordringer, har masse guts og evnen til å motivere og få folk med seg, sier salgssjef Lars Erik Dypvik.

– Der oppsummerer vi gårsdagen, går igjennom budsjettet og planlegger dagens salgsstrategi med mentale forberedelser og motivasjon, vi snakker salgsteknikk og øver med rollespill. Vi må sørge for god stemning før vi drar ut, forklarer Lars Erik og legger til:

– Det er viktig å følge teamet og vite hva som motiverer den enkelte. Produktet vi selger redder faktisk liv, og det er viktig å se at man gjør en forskjell.

Også salgssjefen jobber ute i felten. Enten selger han selv, coacher en selger i opplæring eller coacher selgerne på sms, og ellers støtter teamet når det trengs.

– Vi drar ut etter oppstartsmøtet og banker dører frem til 21.00. Da henter jeg alle selgerne, vi tar en kaffe på hovedkontoret, samler sammen kontrakter og prater litt om dagens innsats.

Er dette deg? I så fall bør du søke jobben som salgssjef i Sector Alarm

Noen grunnleggende egenskaper bør være på plass hvis du skal trives i Sector Alarm. Er du serviceinnstilt og kundeorientert, har et ønske om å bli stadig bedre, er målbevisst, nøye og etterrettelig har du de beste forutsetningene for å lykkes.

– Jobben med å skape en arbeidsplass, et godt miljø, se at det vokser og at du stadig blir bedre har hele tiden vært den viktigste drivkraften min, sier Lars Erik.

– For å lykkes må man like utfordringer, ha masse guts, evnen til å motivere og få folk med seg. Her nytter det ikke med kyniske egotyper. Hos oss siles de fort ut, poengterer Lars Erik og legger til:

– Du må selvsagt kunne dokumentere salgsresultater fra direktesalg og stille med plettfri vandel. Samtidig vektlegger vi sosiale egenskaper, at du er tilpasningsdyktig og evner å verdsette menneskene du jobber sammen med. Det er slik vi bygger en vinnerkultur. Å være salgssjef i Sector Alarm er en livsstil.

– I Sector Alarm får du muligheten til faglig utvikling via Sector Sales Management Program og tett oppfølging slik at du skal ha alle verktøyene som trengs for å lykkes. I tillegg frister vi med meget gode lønnsbetingelser basert på fastlønn pluss provisjon i et trygt firma i sterk vekst, avslutter Lars Erik og oppfordrer deg til å søke jobb i Sector Alarm.

Søk jobb i Sector Alarm nå! Se mer enn 50 ledige stillinger over hele landet her

Sector Alarm ble grunnlagt i 1995 og er et 100 prosent norsk selskap. Selskapet har spesialisert seg på boligalarm og er i dag en av de ledende aktørene i Europa. Sector Alarm har 320 000 kunder og over 1200 medarbeidere i fire europeiske land; Norge, Sverige, Spania og Irland. I Norge har selskapet 145 000 kunder og 600 medarbeidere. Sector Alarm har gjennom sitt fokus på riktige mennesker og gode konsepter en sterk posisjon i sine respektive markeder. I et selskap med en offensiv vekststrategi tilbyr vi spennende karrieremuligheter.


Har du spørsmål om stillingen?

Lurer du på om denne jobben passer for deg? Ring oss gjerne eller send spørsmålene dine til oss!Navn

Epost

Telefonnummer

Skriv herDu når oss på mobilnummer 48204171