Selger Direktesalg

Fra arbeidsledig til toppselger på rekordtid

Odd Marius var arbeidsledig da han tilfeldigvis hørte radioreklamen. En måned senere hadde han fått drømmejobben som selger:
– Jeg hadde ingen erfaring med salg fra før, men vet nå at jeg aldri kommer til å drive med noe annet. Det kan jeg garantere!

Odd Marius Amundsen hadde vært arbeidsledig en tid da han tilfeldigvis hørte en reklamesnutt på Spotify. Det var i mars 2011 og Sector Alarm søkte etter folk med eventyrlyst.

– Jeg var klar for en hvilken som helst jobb så jeg klikket meg inn, og la inn navnet, mobilnummeret og epostadressen min. En time etter satt jeg i telefonintervju, forteller han.

Odd Marius bodde da i Fredrikstad, og ble kalt inn til jobbintervju på salgskontoret i Østfold.

En uke etter hadde han fast jobb.

– Jeg hadde aldri jobbet med salg før, men jobben virket spennende, sier han, og legger til at han startet med å gjennomføre Modul 1 i Sector Business Scool før han begynte salgstreningen med å banke dører.

– Første dagen på jobb gikk jeg med teamlederen vår som er opplæringsansvarlig. Den andre dagen gikk jeg med salgssjefen, men jeg var ivrig etter å prøve meg på egen hånd. Jeg innrømmer at jeg var en tanke ukomfortabel i den første døra, men så ble det bare kjempegøy!

Etter et år i Fredrikstad ble Odd Marius internrekruttert til Hamar-kontoret i Hedmark og Oppland.

Hva som skal til for å lykkes med direktesalg

Lurer du på om direktesalg er et yrke som passer for deg? Det er ikke alltid like lett å velge, og noen ting må man bare prøve ut. I Sector Alarm får alle som virkelig vil en sjanse til å teste ut talentet sitt. article_bannerarticle_banner_mobile Forutsetningen er stå-på-vilje, godt humør og at man er en grunnleggende positiv person. Her er all mobbing bannlyst, og det er plass for absolutt alle uansett legning, kjønn og hudfarge.

– Uansett hva man vil drive med senere i arbeidslivet vil de som kan vise til resultater med direktesalg bevise at de har guts! Dette er den tøffeste formen for salgsarbeid og fikser du det, fikser du alt! slår Odd Marius fast.

– Man må være rak i ryggen og holde hodet høyt når man møter kunden, og man må brenne for det man holder på med. Man må selvsagt like å treffe folk, og husk at jo bedre produkt du har, jo mer moro er det å selge. Vi har knallgode salgsargumenter, og vi har et kanonbra produkt!

I Sector Alarm er alle enige om at direkteselgerne er en helt egen mennesketype. For å lykkes må man være blid og hyggelig når man banker på dørene. Er man det møter man masse hyggelig folk der ute, forsikrer Odd Marius, og avslører med et bredt smil at direkteselgerne er en gjeng ”gode gærninger”.

Kompetanseutvikling gir muligheter for en rask karriere

De beste selgerne rekrutteres til MVP, Most Valuable Player-teamet. Teamet består av de fire beste selgerne i landet. De jobber tett sammen i én måned av gangen, selger på ett sted fra mandag til søndag, og reiser så videre til neste sted der de møter de lokale salgsavdelingene.

Kan du vise til resultater med direktesalg, beviser det at du har guts! For å lykkes må man være blid og hyggelig når man banker på dørene, sier Odd Marius Amundsen.

Kan du vise til resultater med direktesalg, beviser det at du har guts! For å lykkes må man være blid og hyggelig når man banker på dørene, sier Odd Marius Amundsen.

– I MVP-teamet jobber jeg med veldig dyktige og engasjerte folk med masse kompetanse.

Det utfordrer meg til å prestere bedre hele tiden. Jeg har fått oppleve hele Norge og vært i nesten alle norske byer, forteller Odd Marius, og legger til at han har vært med MVP-teamet i 12 måneder, og det er halve salgskarrieren.

– Jeg elsker denne salgsmetoden og det å jobbe i MVP. Det er det som driver meg, og nå om dagen er jeg en av landets beste selgere.

Han avslører at han har et naturlig konkurranseinstinkt, at han trigges av resultater og viljen til å bli bedre. Nå er han teamleder og assisterer salgssjefen i sitt distrikt, og trives veldig godt med det.

– Jeg skal fremover, og målet er å bli salgssjef, men det er jeg ikke klar for nå. Jeg har mine egne mål før jeg går videre, sier han og slår fast:

– Jeg kommer aldri til å drive med noe annet. Det kan jeg garantere!

Konkurrerer om hårete reisemål

To ganger årlig er det intern konkurranse om salgsresultater. Alle som når salgsmålene vinner reiser. Jo tøffere salgsmål, jo mer attraktivt er reisemålet.

– Konkurransene er veldig motiverende, og når man klarer målene føler man seg sett og verdsatt. Jeg bare skal vinne! sier Odd Marius og slår fast:

– Mitt mål er å bli med på alle turene, så da er det bare å jobbe beinhardt og ha det moro til man er i mål.

Og det har han klart hver gang helt siden starten i Sector Alarm. Til nå har han blant annet vunnet turer til Las Vegas, Berlin, Praha, Budapest og Kroatia.

– Nå er det ny runde, og kravene er høye! Det betyr at vi snart er på vei til et hårete reisemål – kanskje til det fjerne Østen denne gangen, gliser Odd Marius.

Er dette deg? I så fall bør du søke jobb som direkteselger i Sector Alarm

Kollegene beskriver Odd Marius som utadvendt, veldig blid og positiv – og et skikkelig skravlehue. Han påstår selv at han er morsom, har glimt i øyet og masse selvtillit på jobben.

– I denne jobben kan man ikke ha sosiale sperrer, smiler han.


Dette er en jobb for mennesker som er utadvendte, tilpasningsdyktige, ekstremt positive og fremoverlente. Elsker du å være sammen med mennesker, er sugen på ny kunnskap og villig til å gi noe til de rundt deg, har du mange av egenskapene som skal til for å gjøre karriere og tjene gode penger på direktesalg.

– Hos oss er det stå-på-viljen og personligheten din som er viktig! Dette er den desidert beste jobben jeg har hatt. Jeg har en arbeidsplass som er slik jeg mener den skal være, sier Odd Marius og avslutter:

– Det var rett og slett veldig flaks at jeg fikk prøvd meg på salg. De siste to og et halvt årene siden jeg begynte i Sector Alarm har vært de beste årene i mitt liv.

Søk jobb i Sector Alarm nå! Se mer enn 50 ledige stillinger over hele landet her

Sector Alarm ble grunnlagt i 1995 og er et 100 prosent norsk selskap. Selskapet har spesialisert seg på boligalarm og er i dag en av de ledende aktørene i Europa. Sector Alarm har 320 000 kunder og over 1200 medarbeidere i fire europeiske land; Norge, Sverige, Spania og Irland. I Norge har selskapet 145 000 kunder og 600 medarbeidere. Sector Alarm har gjennom sitt fokus på riktige mennesker og gode konsepter en sterk posisjon i sine respektive markeder. I et selskap med en offensiv vekststrategi tilbyr vi spennende karrieremuligheter.


Har du spørsmål om stillingen?

Lurer du på om denne jobben passer for deg? Ring oss gjerne eller send spørsmålene dine til oss! Hilsen Esben Jensen.Navn

Epost

Telefonnummer

Skriv herDu når oss på mobilnummer 48204171